Незаконний видобуток підземних вод завдав збитків на понад 160 тисяч гривень.

В грудні 2021 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проведено планову перевірку КП «Аква» Грицівської селищної ради, що знаходиться в смт. Гриців Шепетівського району.

Під час перевірки інспектори встановили, що більше трьох років комунальне підприємство використовувало підземні води за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням статей 16, 19, 21 Кодексу України про надра. За цей період об’єм незаконно добутої води становив 74 тис. 862 м2.

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, розраховано збитки на суму 163 тис. 364 грн.

Посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП. Також Держекоінспекцією у Хмельницькій області внесено припис суб’єкту господарювання для усунення виявлених порушень.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлено до Хмельницької обласної прокуратури для подальшого реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці