Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до звернення про безпеку українського неба!

У той час, як путінський режим цинічно використовує питання етнічних і релігійних ідентичностей у безсоромній пропаганді насилля та війні, українські науковці та громадські діячі, які спеціалізуються з питань етнополітики та  релігії, представники різних етнічних та релігійних спільнот, для яких Україна є спільним рідним домом, виступили зі зверненням до держав-членів НАТО та всіх союзників України невідкладно вжити всіх можливих заходів для безпеки українського неба, захисту цивільного населення та культурної спадщини України в умовах повномасштабного воєнного вторгнення РФ в Україну.

Російські збройні сили цілеспрямовано обстрілюють мирні житлові масиви, лікарні та пологові будинки, дитячі садки, школи та університети, церкви, мечеті, синагоги. Ракетного обстрілу зазнав і меморіал жертвам Голокосту у Києві – Бабин Яр. Подібні дії  заборонені ст.25-27 Четвертої Гаазької Конвенції про закони та звичаї суходільної війни.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області за часи своєї  роботи об’єднала спільною справою фахівців із різних областей нашої країни: Крим, Луганськ, Херсон, Одеса, Харків. Але сьогодні крім спільної справи всіх нас об’єднує ще й спільне бажання мирного неба над нашими рідними містами!

Саме тому, ми - працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області - закликаємо держав-членів НАТО та всіх союзників України невідкладно вжити всіх можливих заходів для безпеки українського неба щоб захистити людські життя, об’єкти життєзабезпечення та культурну спадщину України від масового знищення російськими бомбардуваннями.

Приєднатись до підписів можна на сайті Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС): https://dess.gov.ua/appeal-to-nato-member-countries.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці