На Хмельниччині триває операція «Первоцвіт 2022»

Сьогодні ставлення людини до природи набуває такого самого морального значення, як і ставлення людини до людини. Як ніхто не має права щось приборкувати за для себе, так і ніхто не має права сплюндровувати рідну Землю, нещадно винищувати її красу!

Війна, розв’язана російською федерацією проти України змінила все, вона змінила нас. Проте ніхто не в змозі змінити природний плин подій:  час пробудження, життя, сонця, щебету пташок, бруньок на деревах і, звісно, первоцвітів. Саме весняні квіти для багатьох є головним символом весни.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області не припиняла своєї роботи. Наразі Інспекцією посилено заходи, пов’язані із збереженням ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України. Так, станом на 06 квітня поточного року інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області проведено одинадцять рейдів та виявлено шістнадцять громадян, які торгували первоцвітами занесеними до  Червоної книги України (підсніжник білосніжний та шафран Гейфеля). На порушників було складено протоколи за ч. 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали яких направлено до судових органів для подальшого розгляду.

Нагадуємо, що рейди в межах проведення операції «Первоцвіт 2022» проходитимуть постійно на всій території Хмельницької області включно до 16 травня поточного року. 

       



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці