СЕЗОН ТИШІ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

З 1 квітня в українських лісах розпочався сезон тиші.

 

Під час дії воєнного стану скасовуються певні обмеження для даного періоду:

-          виконання робіт у, так званий, «сезон тиші», які є джерелом підвищеного шуму та неспокою;

-          здійснення всіх видів рубок лісових ділянок, що належать до відтворювальних ділянок відповідно до упорядкування мисливських угідь, високогірних лісів, приполонинних лісів, лісів у ярах, балках і річкових долинах, лісових ділянок на схилах ярів, балок, обривів, осипів і зсувів, берегозахисних ділянок, лісових ділянок навколо витоків річок, уздовж межі з безлісною місцевістю, лісів у мокрих та сирих типах лісорослинних умов, у межах територій природно-заповідного фонду;

-          меліоративного вилову біоресурсів, здійснення науково-дослідного, науково-конструкторського, науково-промислового лову із залученням технічної бази промислових рибальських підприємств, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

 

НАГАДУЄМО!

На час дії правового режиму воєнного стану у Хмельницькій області забороняється відвідування населенням лісів і в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої технікою! Воєнний стан!

Відтак, у лісах можна перебувати лише працівникам лісництв, військовим, представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, постійним лісокористувачам під час виконання ними службових повноважень.

Просимо допоки відмовитись від відпочинку на природі та пікніків. Пам’ятайте, усе це – заради безпеки кожного з нас!

Віримо в ЗСУ, які виженуть всіх «каталізаторів шуму» з лісів та України!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці