За незаконно зрубані дерева порушнику доведеться сплатити понад 15 тис.грн.

16 лютого цього року на адресу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення мешканки обласного центру із проханням провести перевірку фактів незаконного вирубування зелених насаджень на автодорозі Кременець - Біла Церква.

 З метою оперативного реагування на повідомлення та перевірки зазначених у зверненні фактів, вже на наступний день працівниками Інспекції було здійснено виїзд на місце та  встановлено, що на території Сахновецької територіальної громади Шепетівського району один з місцевих мешканців незаконно вирубав тридцять вісім дерев породи клен.  За скоєне Інспекція притягнула порушника до адміністративної відповідальності за ст.65-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу у сумі 765 грн.

Крім того, 02 травня правопорушнику пред’явлено претензію про добровільне відшкодування збитків, нанесених державі незаконною рубкою дерев у сумі 15 409,90 грн. У разі невиконання добровільного відшкодування шкоди, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області буде звертатись з вимогою до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці