Інспекція розпочала розраховувати збитки, нанесені довкіллю країною-агресором на Хмельниччині.

Від самого початку повномасштабного вторгнення російських військових формувань на територію України, держава-агресор завдає колосальних збитків довкіллю нашої держави. Вже з перших днів широкомасштабної війни було зафіксовано бомбардування та обстріли великих промислових підприємств, влучання ракет в нафтобази, підпали лісів тощо. Усе це завдає непоправної шкоди довкіллю та тягне за собою величезні матеріальні збитки.

Не виключенням стала і Хмельниччина. Ворог вже декілька разів завдавав авіаційних ударів  з повітря по території області, в результаті чого відбувалось загоряння резервуарів паливо-мастильних матеріалів, а також трубопроводів, в яких зберігалось паливо.

Нещодавно, у рамках кримінального провадження за фактом нанесення авіаційних (ракетних) ударів з повітря по одному з об’єктів тактичної авіації, фахівці Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області провели розрахунок збитків, завданих забрудненням атмосферного повітря. Загальна кількість згорілих нафтопродуктів склала  683 тн., при цьому розмір шкоди склав 6 млн. 022 тис. 417 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці