Проведено рейд по контролю за дотриманням вилову риби у зимувальних ямах!

 Як вже повідомлялось раніше, з 1 листопада 2022 року в українських водоймах діє осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У переважній більшості областей вона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони, в деяких – до закінчення зимового періоду.

В цей період Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області посилено заходи з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на водних об’єктах та місцях реалізації водних живих біоресурсів.

Так, 11 та 12 лютого цього року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області проведено рейдові перевірки на водних об’єктах Хмельницького та Кам’янець-Подільського районів. В результаті природоохоронного рейду за порушення правил рибальства (ч.3 ст.85) до адміністративної відповідальності притягнуто дев’ять правопорушників.

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника чекає адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф - 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Також, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області і надалі працюватиме для попередження та припинення браконьєрського вилову риби та закликає громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» відомства: 0382-70-37-94.

       


        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці