Колектив Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднався до екоакції «Шевченко єднає Україну»

Сьогодні, 12 квітня 2023 року, колектив Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднався до екоакції «Шевченко єднає Україну», висадивши «Алею Незламності» в парку по провулку Тракторний, що в обласному центрі.

Ця акція є символічною для України, оскільки дуб є одним з найбільш поширених та вічнозелених дерев на території країни, а Шевченко - національним героєм, символом волі та боротьби за незалежність.

Жолуді для майбутньої еко-акції зібрали ще чотири року тому. Донорами стали три дуби Тараса Шевченка на території національного заповідника на його Батьківщині на Черкащині. Їх виростили в теплицях до оптимального віку для пересадки.

«Сьогодні ми формуємо алею з 27 дубів, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь. Молоді дуби є символом незламного духу Кобзаря, української міці, витривалості та стійкості» - зазначив перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Олег ДАЦЕНКО.

Ця висадка саджанців є дуже важливою для екологічної стабільності країни та нагадує нам, що кожен з нас може зробити свій внесок у збереження природи та підтримку екологічних ініціатив. Ми повинні дбати про наше довкілля, бо тільки так ми можемо забезпечити здорове та щасливе майбутнє для нашої країни.

Разом до Перемоги!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці