Громадськими інспекторами виявлено незаконні засоби лову.

Однією з гарантій екологічних прав громадян відповідно до статті 10 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» є громадський контроль за додержанням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, що здійснюється, зокрема, громадськими інспекторами з охорони довкілля.

На сьогоднішній день на обліку в Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області перебуває 22 громадських інспектора з охорони довкілля, які  на громадських засадах, без увільнення від основного місця роботи і без додаткової оплати праці здійснюють громадський екологічний контроль на території області.

Так, 24 квітня цього року з метою реагування на інформацію містян про виявлені незаконні засоби лову, громадськими інспекторами з охорони довкілля Тарасом ПРОКАЗЮКОМ та Василем ТИМЧУКОМ було проведено рейд на річці Ікопоть в межах міста Старокостянтинова, під час якого було виявлено та вилучено з водойми 11 незаконних засобів лову (сіток). Риба, яка була в сітках, повернута до водойму.

Тож, якщо відчуваєте в собі сили та бажання стати на захист довкілля у своїй громаді, запрошуємо долучатись до команди Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області! Тільки спільними зусиллями на державному та громадському рівнях нам вдасться протидіяти правопорушенням природоохоронного законодавства!

 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці