За самовільне водокористування з підприємства стягнуто збитки в судовому порядку

07 вересня цього року Господарським судом Хмельницької області було прийнято рішення у справі за позовом Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, яким вирішено стягнути з Комунального підприємства «Лебідь» Орининської сільської ради шкоди, заподіяної державі внаслідок самовільного використання водних ресурсів за відсутності дозволу на спецводокористування.

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області на початку 2020 року була проведена планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства КП «Лебідь» Орининської сільської ради, за результатами якої встановлено, що в період з 15.01.2018 року по 21.03.2018 року КП «Лебідь» здійснювало спеціальне водокористування за відсутності дозволу всупереч вимогам статті 44, 48 Водного кодексу України та самовільно забрало 1821 м.куб. води.

Відповідно до розрахунку розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного водокористування, розмір заподіяних державі збитків склав 3020,00 грн. Оскільки від добровільного відшкодування заподіяних збитків підприємство  відмовилось, Інспекцією був заявлений позов про їх стягнення в судовому порядку.

Вказані кошти надійдуть у фонд охорони навколишнього природного середовища та будуть використані для реалізації екологічних програм нашого регіону.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці