Триває діалог між Інспекцією та студентською молоддю Хмельниччини

На сьогоднішній день вирішення накопичених питань регулювання екологічної політики держави залежить насамперед від наближення національного природоохоронного законодавства до екологічних норм ЄС, де першочергову роль займає система екологічного менеджменту у цілому.

Реалізація принципів екологічного менеджменту на практиці вимагає підготовки спеціалістів, які володітимуть не лише традиційними принципами і методами менеджменту й знаннями у галузях економіки природокористування, управління природоохоронною діяльністю, а й правовими аспектами охорони довкілля. Саме від ефективності запровадження екологічного менеджменту на підприємстві, фірмі, природному об’єкті (заказник, озеро, басейн річки), залежить раціональне використання і збереження природних ресурсів, дотримання екологічної безпеки та формування екологічного світогляду.

Сьогодні – 02 листопада 2023 року - до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області з ознайомчим візитом завітали студенти четвертого курсу Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова факультету публічного управління, які в даному семестрі вивчають навчальну дисципліну «Екологічний менеджмент».

Під час проведення заходу, начальник відділу організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія СОЛОГУБ ознайомила студентів з основними функціями, завданнями та структурою екологічної Інспекції, а начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Оксана ПРЕСНЯКОВА розповіла про методи та хід здійснення інструментально-лабораторного контролю показників складу та властивостей об’єктів довкілля: вмісту забруднюючих речовин у ґрунтах, поверхневих та зворотних водах, викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Окрему увагу Наталія СОЛОГУБ приділила здійсненню державного нагляду (контролю) під час війни та поінформованості студентської молоді про екологічні наслідки збройної агресії російської федерації на території області.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері. Студенти виявили неабиякий інтерес до почутого та задавали численні питання. Сподіваємось що цей захід був корисним та дав можливість майбутнім фахівцям остаточно сформувати своє уявлення про фах, що здобувають в університеті.


         

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці