Ведмедя Балу передали до НПП «Синевир»

Сьогодні, 27 листопада 2024 року, за сприяння Держекоінспекції у Хмельницькій області та у співпраці з Хмельницькою міською радою 🤝, ведмедя Балу, який мешкав у зоокутку в парку Чекмана, передали до реабілітаційного центру «Синевир».

✅Як вже повідомлялось раніше, в серпні поточного року на адресу Інспекції неодноразово надходили скарги від місцевих мешканців та громадських організацій міста щодо порушення вимог природоохоронного законодавства КП «Парки і сквери міста Хмельницького» в частині утримання в неналежних умовах бурого ведмедя Балу на території парку ім Чекмана, який утримувався там вже понад чотири роки.

✅Одночасно з тим, Інспекція звернулась з листом до НПП «Синевир» щодо можливості проходження реабілітації хижим звіром на території парку, у разі надання такої згоди КП «Парки і сквери міста Хмельницького», оскільки Балу знаходився на той час на балансі у комунального підприємства.

✅10 листопада цього року Депутати Хмельницької міськради проголосували за переведення ведмедя Балу, який мешкає у зоокутку в парку Чекмана, до реабілітаційного центру «Синевир».










ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці