В Хмельницькому відбулась розширена нарада Держекоінспекції України за участю Міністра Руслана СТРІЛЬЦЯ.

Вчора, 24 січня, в приміщенні Офісу “Розумне Довкілля. Хмельницький”, що в обласному центрі, відбулась розширена нарада Державної екологічної інспекції України за участі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана СТРІЛЬЦЯ.

В робочій нараді взяли участь народні депутати України: Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування – Олег БОНДАРЕНКО, заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування – Олена КРИВОРУЧКІНА, Голова підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та подолання негативного впливу на довкілля, завданого збройним конфліктом на території Донецької та Луганської областей Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування – Сергій МАНДЗІЙ, заступниця комітету Верховної Ради України з питань бюджету – Олена КОПАНЧУК, Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку – Ігор МАРЧУК, а також Голова Всеукраїнської екологічної ліги – Тетяна ТИМОЧКО.

Крім того, до обговорення найважливіших екологічних питань в області доєднались перші керівники нашого регіону: перший заступник начальника Хмельницької ОВА– Сергій ТЮРІН, Голова Хмельницької обласної ради – Віолета ЛАБАЗЮК, Хмельницький міський голова – Олександр СИМЧИШИН, керівник Хмельницької обласної прокуратури – Олексій ОЛІЙНИК та керівники територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки Голови Державної екологічної інспекції України Ігорем ЗУБОВИЧЕМ.

Робоча нарада розпочалася з вступного слова Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана СТРІЛЬЦЯ, в якому він зазначив, що на сьогоднішній день питання екології є найбільш обговорюваними як серед світової спільноти, так і в Україні в цілому. Народними обранцями також були порушені питання щодо захисту довкілля та природних ресурсів під час війни в усіх регіонах України. 

Т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор ЗУБОВИЧ зазначив, що на  всій території нашої держави проводиться робота щодо фіксації злочинів проти довкілля, та документування збитків, завданих постійними обстрілами ворога для забезпечення притягнення агресора до відповідальності, в тому числі на міжнародному рівні.

Під час наради перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба проінформував про результати роботи Державної екологічної інспекції, її територіальних та міжрегіональнх територіальних органів у 2023 році.

На нараді розглянули важливі аспекти роботи Державної екологічної інспекції України за 2023 рік. Обговорили результати діяльності інспекції, зокрема в умовах воєнного стану. Звернули увагу на ефективності територіальних органів у сфері державного нагляду над охороною природного середовища та раціональним використанням ресурсів.

Учасники прозвітували про екологічну ситуацію в Хмельницькій області та обговорили проблеми, які вимагають вирішення. Акцентували увагу на модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у місті Хмельницький. Також розглянули питання взаємодії інспекції з правоохоронними органами під час розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля.

Завершилася нарада обговоренням удосконалення мережі інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції, спрямованого на підвищення ефективності нагляду за екологічним станом.













ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці