В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

Сьогодні, 25 квітня 2024 року, працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області на чолі з начальником Віталієм ФІЛІПЧУКОМ, спільно з головою Антонінської селищної територіальної громади Анатолієм ОЦАЛЮКОМ та директором Антонінського парку Анатолієм КЛЬОЦОМ доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». Розпочали захід зі спільного виконання Державного Гімну України.

Всеукраїнська ініціатива з висадки дубів Шевченка розпочата Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента "Зелена Країна", під час якої заплановано за 5 років висадити 1 мільярд нових дерев. Таким чином, дуби висаджені на честь великого Кобзаря прикрашатимуть кожну область України. 

Ця акція є символічною для України, оскільки дуб є одним з найбільш поширених та вічнозелених дерев на території країни, а Шевченко - національним героєм, символом волі та боротьби за незалежність.

«Відсьогодні на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва  Антоні́нський парк ростимуть 50 нових дубів. Саджанці привезли із Черкащини – малої батьківщини Тараса Шевченка. За місцевими легендами, саме під цим деревом автор малював свої перші картини» - зазначила начальник відділу організаційно-анатлітичної діяльності, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції Наталія СОЛОГУБ.

Нагадаємо, що минулого року в рамках цієї акції було висаджено 3000 дубів охопивши всі області України. Це символічне діяння спрямоване на підтримку екології та вшанування пам'яті великого поета.

 Разом до Перемоги!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці