На Хмельниччині операція «Первоцвіт-2020» у розпалі!!!

З наближенням теплих весняних днів торгівля первоцвітами набирає обертів, тому Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре наголошує: збирати та продавати первоцвіти суворо заборонено! Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення.

З метою збереження ранньоквітучих об`єктів рослинного світу в рамках проведення операції «Первоцвіт – 2020» Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області щоденно здійснюються рейдові перевірки. Сьогодні - 06 березня - було здійснено рейдову перевірку в місцях реалізації об’єктів рослинного світу обласного центру, в ході якої виявлено факти реалізації первоцвітів, що є порушенням ст..ст.30, 31 Закону України «Про рослинний світ» та ст..19 Закону України «Про Червону книгу України». За результатами проведеного рейду складено чотири протоколи  про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.88-1 КУпАП.

Попереджаємо, що рейди в межах проведення операції «Первоцвіт 2020» проходитимуть постійно на всій території Хмельницької області до 15 травня 2020 року включно. 


      


      


   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці