Приватне підприємство «Курорт Еко Сервіс» вже втретє не допускає Інспекцію до перевірки!

Багато керівників підприємств області вважають, що недопустивши державних інспекторів до перевірки, вони зможуть уникнути відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства. Проблема недопусків державних інспекторів на підприємства сьогодні фактично стає дурною звичкою для «горе-керівників», які потерли руки й вирішили, що недопуск – це як ліки проти всіх хвороб. Однак це не так!

Не треба забувати, що згідно із Законом України «Про охорону навколишнього середовища» Державна екологічна інспекція має право:

- на обмеження чи зупинення (тимчасове) діяльності підприємств і об'єктів незалежно від їх підпорядкування та форми власності, якщо їх експлуатація здійснюється з порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, законодавства про оцінку впливу на довкілля, вимог дозволів на використання природних ресурсів, з перевищенням нормативів гранично допустимих викидів впливу фізичних та біологічних факторів і лімітів скидів забруднюючих речовин;

- на одержання безоплатно необхідних для виконання покладених на неї завдань інформації, документів і матеріалів від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій усіх форм власності та їх посадових осіб, фізичних осіб;

- надання обов’язкових до виконання приписів щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства з питань, що належать до його компетенції, інформування дозвільних органів про надані приписи суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність на підставі дозволів у сфері охорони навколишнього природного середовища, та здійснення контролю за їх виконанням.

Не зважаючи на це, вчора 30 вересня 2020 року, керівник Приватного підприємства «Курорт Еко Сервіс» (смт.Сатанів Городоцького району) вже втретє за останній місяць не допустив посадових осіб Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області до позапланової перевірки виконання вимог припису, не маючи на то жодної законної підстави.

Зауважимо, що основним видом діяльності даного підприємства є забір, очищення  та постачання води. Крім того, на ПП «Курорт Еко Сервіс» відводяться стічні води таких курортно-лікувальних закладів, як: ТОВ «оздоровчо-спортивний комплекс «Сонячний прованс», ДП «Оздоровчий комплекс «Поділля ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», ТОВ «Санаторій Аква Віта-Жива Вода», ДП «Санаторій «Збруч» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Укрпрофоздоровниця» та спортивно-оздоровчий комплекс «Delito».

Проте, на підприємстві система очистки стічних вод, що відводиться на очисні споруди, не здійснюється. Очисні споруди фактично не працюють, що призводить до скидання зворотних вод у річку Збруч без належної очистки.

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області на керівника Приватного підприємства «Курорт Еко Сервіс» складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст 188-5 КУпАП, а  матеріали по даному факту будуть передані до правоохоронних органів. 

Наголошуємо, що недопущення представників Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області до здійснення заходів державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності є порушенням діючого законодавства України!

            


        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці