В Правдівці місцевий мешканець «нарубав» верби на понад 7 тис.грн.

Наприкінці січня цього року на адресу Інспекції надійшло звернення місцевої мешканки села Правдівка Хмельницького району, яка повідомила про зрізання дерева в парковій зоні села.

07 лютого державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області виїхали на місце події та встановили, що один з місцевих мешканців незаконно зрубав вербу на землях комунальної власності, діаметр якої становив 92 см. Загальна сума шкоди, заподіяної незаконною рубкою дерева при цьому склала 7 тис. 200 грн.

На правопорушника був складений протокол за ст.153 Кодексу України про адміністративні правопорушення», яка передбачає накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також пред’явлена претензія на відшкодування завданих збитків, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

       


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці