Встановлено черговий факт самовільного надрокористування.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області у жовтні минулого року, на виконання Доручення Прем’єр-міністра України, провела позапланову перевірку додержання вимог законодавства про охорону і раціональне використання вод та відтворення водних ресурсів комунальним підприємством ВУЖКГ Теофіпольської селищної ради. Основним видом діяльності підприємства є забір, очищення та постачання води.

Під час перевірки, спеціалісти виявили, що протягом більше ніж півтора роки підприємство здійснювало забір води з підземних водоносних горизонтів без дозволу на спеціальне водокористування. За цей період об’єм незаконно добутої води становив 359 тис. 700 м2. Внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, розраховано збитки на суму 784 тис. 937 грн.

Посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП, який, не погоджуючись з виявленими порушеннями, в установлені терміни штраф не сплатив.

Наразі підприємству нараховано та пред’явлено претензію для добровільного відшкодування завданої шкоди. Разом з тим, матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлено до Хмельницької обласної прокуратури для подальшого реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці