За незаконне знесення зелених насаджень порушникам прийдеться сплатити збитки.

На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області впродовж січня-березня цього року надійшло шість звернень громадян, в чотирьох з яких піднімались питання порушення вимог природоохоронного законодавства в частині знесення зелених насаджень в населених пунктах.

Так, наприкінці лютого державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області під час розгляду звернення мешканки села Січенці Дунаєвецької ОТГ було виявлено незаконне знесення фруктових дерев на території села. Порушником виявився мешканець тієї ж громади, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за статтею 153 Кодексу України про адмінправопорушення та нарахована шкода за завдані державі збитки у сумі 2 тисячі 663 гривні.

Аналогічна ситуація склалась і на території Ярмолинецької ТГ, де в селі Правдівка мешканцем обласного центра була зрізана одна верба. На правопорушника складено адмінпротокол за статтею 153  Кодексу України про адмінправопорушення та виставлена претензія щодо відшкодування завданих збитків у сумі 7 тисяч 200 гривень.

Нагадуємо, що за знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їх межами, що не віднесені до лісового фонду порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою відповідальність згідно статті 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладення штрафу:

на громадян -  від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170грн.-510грн.);

 і на посадових осіб або фізичних осіб - підприємців - від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510грн. 850грн.)

Просимо неухильно дотримуватись природоохоронного законодавства та бережно ставитись до зелених насаджень.

Якщо Ви стали свідком незаконного видалення зелених насаджень, просимо звертатись за телефоном «Гарячої лінії» Інспекції: (0382) 70-28-39.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці