Зафіксовано черговий факт браконьєрства.

11 липня поточного року, під час проведення рейдової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області на території орнітологічного заказника місцевого значення Ярославський (Хмельницький район) виявлено порушника природоохоронного законодавства. Місцевий мешканець, за допомогою сіток, здійснював вилов риби на річці Бужок.

Результатом незаконного лову  стало 32 кг риби. Близько 3 км сіток, що їх використовував браконьєр, інспектори вилучили. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адмінправопорушення. Матеріали направлено на розгляд до судових органів. Рибу у живому стані було випущено назад до водойми.

Таким чином, Держекоінспекцією попереджено нанесення збитків рибному господарству України на суму понад 4 тис. грн.

Нагадуємо, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затвердженого наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 р. № 19, забороняється лов водних живих ресурсів:

- із застосуванням вибухових і отруйних речовин;

- за допомогою електроструму;

- з використанням колючих знарядь (острога);

- з вогнепальної і пневматичної зброї (крім гарпунних підводних рушниць);

- сіткоснастними знаряддями лову (сітка, невод, волок, бредень, “екран”, “парашут”, “павук” і т.д.);

- методом багріння за допомогою колючих знарядь (драч).

Також на водоймах заборонено створювати загати і будувати гатки. Заборонено проводити вилов риби, шляхом спускання води з водойми.

 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці