В Білогірському районі виявлено незаконну рубку дерев на суму понад 1 млн.грн

Питання знищення лісових насаджень в Україні залишається однією з найбільш актуальних проблем сьогодення. Неконтрольоване вирубування лісів, особливо в зимовий період, досягає критичного рівня. Щодня нелегально вирубуються тисячі дерев. Втрата лісів – це не просто втрата зелених насаджень, а це серйозні зміни рівнів водойм, активізація ерозійних, зсувних процесів землі, що може загрожувати опустелюванням територій.

Впродовж 2019 року на адресу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло понад 20 звернень громадян, що стосуються питань охорони лісів. 22 січня цього року на адресу Інспекції надійшло звернення мешканця Білогірського району, який повідомив про незаконне вирубування дерев між селами Ставок та Вязовець. Заявник повідомив, що з цього приводу звертався до місцевих органів поліції, але безрезультатно. Громадянин просив вжити термінових заходів для припинення незаконного вирубування дерев та покарати винних.

З метою розгляду даного звернення, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області 28 січня було проведено перевірку та встановлено факт незаконної рубки дерев породи сосна в кількості 550 штук. За проведеними Інспекцією розрахунками, розмір завданої незаконними діями шкоди становить 1 млн. 605 тис. 494 грн.

Матеріли по даному факту направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для вжиття оперативно-розшукових заходів щодо встановлення осіб, причетних до самовільної рубки дерев.


  


  

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці