Інспекцією відібрано проби води в річці Случ на території Красилівського району

06 травня цього року на телефон «Гарячої лінії» Інспекції надійшло звернення від мешканки Красилівського району про жахливий стан річки Случ в районі дамби, що неподалік села Кузьмин. За інформацією заявниці, забруднення річки  могло бути внаслідок скидів неочищених стічних вод Красилівським підприємством водопровідно-каналізаційного господарства.

З метою реагування на дане звернення, Інспекцією було здійснено виїзд на місце та відібрані проби поверхневих вод. Рівень розчиненого кисню становив 3,9 мг/см3.

Нагадаємо, що в лютому місяці поточного року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області була проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства Красилівського ПВКГ. В ході перевірки було встановлено, що підприємство в порушення вимог статей 44, 70 Водного Кодексу України здійснювало скид забруднюючих речовин зі зворотними водами з перевищенням встановлених нормативів. Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, склав 523 тис. 412 грн. На сьогоднішній день Красилівським ПВКГ кошти за нанесені збиткі довкіллю не сплачені.

Крім того, в березні поточного року Красилівське ПВКГ не допустило Інспекцію до позапланової перевірки виконання вимог припису.

Наразі Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області вживаються заходи для отримання згоди на проведення позапланової перевірки даного суб’єкта господарювання з метою перевірки фактів, зазначених у зверненні, отриманого на телефон «гарячої лінії».

       

      


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці