На території ландшафтного заказника «Мислятинський» виявлено незаконну рубку дерев

14 липня цього року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Мислятинської сільської ради Ізяславського району в частині здійснення делегованих повноважень.

В ході проведення перевірки державними інспекторами було виявлено незаконну рубку дерев різних порід на території ландшафтного заказника місцевого значення «Мислятинський». Так, серед незаконно зрубаних дерев налічувалось дев’ятнадцять дубів, дев’ять пнів сосни, двадцять вісім пнів берези та інших дерев загальною кількістю сімдесят шість штук. Загальна сума шкоди, яка була заподіяна державі незаконними діями становить 125 тис. 618 грн. 50 коп.

Матеріали по даному факту в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності

Хочемо зазначити, що в липні 2017 року Інспекцією також була встановлена незаконна рубка дерев на території ландшафтного заказника місцевого значення «Мислятинський». Тоді було знищено тридцять чотири дерева різних порід, а загальна сума збитків становила 78 тис. 885 грн. Матеріали проведення перевірки та розрахунок збитків були направлені Держекоінспекцією у Хмельницькій області  до правоохоронних органів.
          Більше фото за посиланням 
https://www.facebook.com/Dei.khm/

До відома: Мисля́тинський заказник — ландшафтний заказник місцевого значення в Україні. Об'єкт природно-заповідного фонду Хмельницької області.

Розташований у межах Ізяславського району Хмельницької області, в селі Мислятин і на захід від села.

Площа 275,8 га. Статус надано згідно з розпорядженням голови ОДА від 28.09.1995 року № 67-р. Перебуває у віданні Мислятинської сільської ради.

Статус надано для збереження мальовничого природного комплексу на схилах долини річки Горинь (джерело - https://uk.wikipedia.org). 

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці