За відсутність спецдозволу на надра підприємству на Славутчині нараховано понад 5 млн.грн збитків

16 липня цього року під час позапланової перевірки Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було встановлено, що в період з серпня 2018 року по липень 2020 року підприємство здійснювало забір підземних вод за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням вимог статей 16, 19 Кодексу України про надра. В загальному, підприємством із підземних водозаборів було видобуто 3 322 812,5м3 води.

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, розмір збитків завданих внаслідок самовільного використання вод без наявності відповідного на те дозволу Славутським УВКГ становить 5млн. 510тис. 552 грн. 25коп.

У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція  у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.
 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці