На території Славутської міської ради виявлено неналежне зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР)

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області 03 листопада 2020 року проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами на території  Славутської міської ради.

В ході здійснення заходу державного нагляду (контролю) проведено обстеження приміщення складу, розташованого в межах міста Славута на території ліквідованого підприємства ЗАТ  Завод «Лотос», в якому зберігається понад 45 тон перезатарених хімічних засобів захисту рослин непридатних для використання.

За результатами обстеження вищевказаного приміщення було виявлено неналежне здійснення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами Славутською міською радою, а саме: частково відсутня покрівля (дах) та вхідні двері, що призводить до потрапляння атмосферних опадів та відкриває вільний доступ до хімічних засобів захисту рослин, всупереч п. «з» статті 21 Закону України «Про відходи».

За результатами проведеної перевірки посадову особу Славутської міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 82 КУпАП у вигляді накладення штрафу, а також внесено обов’язковий до виконання припис.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці