ТОВ «Торговий Дім «Білогір’я молокопродукт» забруднює річку Горинь. Порушено кримінальне провадження.

Як вже повідомлялось раніше, на адресу Державної екологічної інспекцією у Хмельницькій області впродовж липня- вересня 2020 року надходили численні звернення від жителів сіл Українка, Тростянка та Білогір’я (Білогірського району) щодо порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Торговий Дім «Білогір’я молокопродукт».

З метою реагування на скарги місцевих мешканців про те, що молокозавод забруднює довкілля, Інспекція неодноразово намагалась зайти на підприємство з позаплановою перевіркою. Проте, посадові особи Інспекції не були допущенні керівником ТОВ «ТД «Білогір’я молокопродукт»  до проведення перевірок, при цьому обґрунтовані та вмотивовані пояснення таких дій надані ним не були. За невиконання законних вимог посадових осіб Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, директор підприємства тричі притягувався до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 КУпАП.

Не зважаючи на такі зухвалі дії керівництва молокозаводу, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області в грудні минулого року було проведене обстеження території Білогірської селищної ради від полів фільтрації ТОВ «ТД «Білогір’я молокопродукт» до скиду стічних вод у річку Горинь. В результаті обстеження було виявлено забруднення річки Горинь стічними водами підприємства, що в свою чергу створює негативний вплив на водний об’єкт та небезпеку для довкілля.

             Зважаючи на ситуацію що склалась, та з метою вжиття термінових заходів в частині припинення порушення природоохоронного законодавства та нанесення шкоди довкіллю регіону, Інспекція негайно звернулась до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області про порушення правил охорони вод, за результатами розгляду якого 21 грудня 2020 року Білогірським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.242 КК України

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці