ТОВ «ТД «Білогір’я молокопродукт» зухвало нехтує природоохоронним законодавством

28 січня 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю  «Торговий Дім «Білогіря молокопродукт» не допустило Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області до планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Це вже не перший випадок, коли посадових осіб Інспекції керівництво молокозаводу не допускає до перевірок. Так, впродовж 2020 року Інспекція тричі намагалась потрапити на підприємство для перевірки фактів, зазначених у зверненнях місцевих мешканців. Останні неодноразово скаржились на те, що ТОВ «ТД «Білогіря молокопродукт забруднює річку Горинь відходами від виробництва, атмосферне повітря та ґрунт.

Тоді, з метою підтвердження факту забруднення земельної ділянки та визначення показників складу та властивостей стічної води, що скидалася у водний об’єкт, а також поверхневих вод річки до та після їх скиду, спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області були відібрані проби ґрунту, стічних та поверхневих вод та проведені відповідні лабораторні дослідження. Результати не були втішними: було встановлено, що якісні показники річкової води, які були відібрані нижче скиду суттєво погіршуються у порівнянні з показниками до місця скидання стічних вод.  Крім того, за результатами інструментально-лабораторних досліджень ґрунтів за усіма досліджуваними показниками були встановлені  перевищення допустимих норм.

Попри зневажливе ставлення керівництва молокозаводу до діючого законодавства України та посадових осіб державних органів, Інспекцією 28 січня 2021 року були відібрані проби поверхневиї води річки Горинь нижче та вище місця скидання стічних вод.

Наразі на керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Білогірямолокопродукт» складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст 188-5 КУпАП та готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів. 

Нагадаємо, що 21 грудня 2020 року за матеріалами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Білогірським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.242 КК України (порушення правил охорони вод). 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці