За зберігання відходів у несанкціонованому місці Красилівська ЖЕК має сплатити понад 217 тис. грн. збитків.

В період з 16 по 25 лютого 2021 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було провдено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  Красилівською ЖЕК.

В ході перевірки було встановлено факт засмічення лісової земельної ділянки Красилівського району, яка межує з місцем видалення відходів міста Красилів. Так, було виявлено насип з твердих побутових відходів, який простягався на всю ширину місця видалення відходів, з боку, де воно межує з лісовою ділянкою.

Вчиненням зазначеного засмічення порушено вимоги статтей 17 та 33 Закону України «Про відходи». Разом з тим, відповідно до п.3 ч.1 статті 17 Закону України «Про відходи», субєкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані не допускати зберігання та видалення відходів у несанкціонованих місцях чи об’єктах.

За наслідками перевірки, суб’єкту господарювання було внесено припис щодо усунення виявлених порушень, а керівника Красилівської ЖЕК притягнуто до адміністративної відповідальності.

Відповідно до «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природохоронного законодавства», Інспекцією проведено розрахунок шкоди, який склав 217 тис. 770 грн. та вистовлена претензія до Красилівської ЖЕК щодо добровільного відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

    

 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці