І знову мільйонні збитки! На цей раз майже 11 млн!

У період з 05 по 19 березня 2021 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства  Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства, на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка».

За результатами перевірки було встановлено що посадові особи Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства проводять вирубку лісодеревини в межах РЛП «Мальованка», який є об’єктом природно-заповідного фонду, без відповідно погоджених лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів, що є порушенням ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Відповідно до «Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду України», проведено розрахунки шкоди, яка склала 10 млн. 880 тис. 408 грн.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Департаменту стратегічних розслідувань Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці