ТОВ ТД «Білогір’ямолокопродукт» не забезпечило проведення перевірки інспекторами Держекоінспекції.

30 березня поточного року ТОВ ТД «Білогір’ямолокопродукт» вкотре проігнорувало вимоги чинного законодавства не забезпечивши проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) посадовими особами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Підприємство продовжує порушувати Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (статті 8, 11).

Попри це, комісією у складі інспекторів Держекоінспекції, в присутності слідчого та представника Білогірської селищної ради, було проведено обстеження території Білогірської селищної ради від полів фільтрації до скиду стічних вод в річку Горинь.

Поля фільтрації представлені двома накопичувачами, які є відкритими, заглибленими в землю, наливного типу. На момент обстеження у накопичувачах наявні стічні води зі специфічним різким запахом. В ході обстеження р. Горинь виявлено, що з труби здійснювався скид стічних вод зі специфічним різким запахом, ідентичним запаху стічних вод, який відчувався на полях фільтрації.

З метою визначення показників складу та властивостей стічної води а також поверхневих вод р. Горинь, спеціалістом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспеції були відібрані проби, що спрямовані на відповідні дослідження.

Дуже шкода, що деякі суб’єкти господарювання та їх посадові особи, які мають забезпечувати конституційні права громадян, у тому числі й на чисте та безпечне довкілля, не завжди відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків. У даному випадку річ не тільки у несумлінному ставленні до службових повноважень, а й у тому, що при наявності негативного впливу на довкілля від діяльності зазначеного підприємства, наслідки можуть бути непередбачуваними для усіх – як для пересічних громадян, так і для тих самих безвідповідальних чиновників та байдужих посадових осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці