Під час перевірки Інспекцією виявлено факт засмічення земельних ділянок побутовими відходами. Сума збитків становить понад 7 млн.грн

Сьогодні в Україні склалася критична ситуація довкола твердих побутових відходів (ТПВ), що спричинено постійним зростанням їх утворення та накопичення, недосконалими практиками поводження з ними.

Переважна більшість органів місцевого самоврядування наразі розглядають поводження з ТПВ лише як завдання очищення населеного пункту від сміття («Чисте село – обличчя місцевої влади»). А що трапляється з відходами після вивезення – їх хвилює мало. Та й частіше за все відходи викидають на екологічно небезпечні сміттєзвалища. Тобто заради збереження «власного обличчя» органи місцевого самоврядування нехтують екологічною безпекою. Проте, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області здійснюється постійний контроль за дотриманням органами місцевого самоврядування вимог природоохоронного законодавства, в тому числі в частині поводження з твердими побутовими відходами.

Так, наприкінці лютого місяця цього року було проведено перевірку  дотримання вимог природоохоронного законодавства Гатнянської сільської ради, що на території Деражнянського райну. В ході перевірки були виявлені факти засмічення земельних ділянок твердими побутовими відходами різного морфологічного складу. Загальний розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земельних ресурсів становить 7 576 320, 00 грн.

Матеріали по даному факту в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.


       

       

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці