САМОВІЛЬНА ВИРУБКА ДЕРЕВ КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ!!!

Останнім часом до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області все частіше надходять звернення про незаконну рубку дерев. Адже, не секрет, що є такі «підприємці», які бажають заробити незаконним шляхом, нещадно знищуючи при цьому природні багатства.  

Так, 14 квітня цього року з метою перевірки звернення мешканця Чемеровецького району, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області спільно з представниками громадськості проведено перевірку фактів вирубки дерев в полезахисній смузі за межами сіл Летава та Чагарівка. На момент перевірки було виявлено незаконно зрізані дерева в кількості 178 штук, з яких 158 – дубів.  Деякі дуби в діаметрі сягали понад 100 см.

Загальна сума збитків, нанесених державі незаконною рубкою становить3 млн. 267 тис. 888 грн. Матеріали по даному факту в порядку статті 214 КК України спрямовані до ГУНП в Хмельницькій області.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує бажаючим поживитися незаконним шляхом: за самовільну порубку дерев чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність!!! Тож, радимо добре подумати перш, ніж взятись за сокиру!!! 

        

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці