3 липня – Всесвітній день відмови від пластику!

Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області теж приєднались до цієї акції.

За даними ООН, щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових сумок. При цьому кожен рік в океан потрапляє 8 мільйонів тон пластику. Щорічно у світі виробляється більше 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається понад 200 років, а пластик – майже 450 років. Однак деякі вчені вважають, що пластик тільки розпадається на шматочки, які з часом стають менше.

Також в середньому кожна людина в світі з'їдає 50 тисяч частинок пластика щорічно. А якщо постійно пити воду з пластикової тари, то показник буде вище як мінімум втричі.
Середній час використання одного пакета – 20 хвилин. Час його розкладання в природі – від 100 до 400 років.
Перший пакет із пластику був зроблений в 1957 році в США, тобто жоден з поліетиленових пакетів ще не розклався до кінця.

Сьогодні вже близько 40 країн світу обмежили або повністю заборонили використання поліетилену.
Повністю відмовилися від пакетів: Ефіопія, Кенія, Уганда, Руанда, Камерун, Бангладеш, Сінгапур, Індія, Франція, Тайвань та інші.

Деякі країни використовують обмеження і податкові важелі: Китай, В'єтнам, Ізраїль, Данія, Ірландія, Чехія, Австрія, Швейцарія, Іспанія, Естонія і ряд інших.
Кожен українець використовує в рік приблизно 500 пластикових пакетів. В ЄС цей показник наближається до 90.

А ви вже приєднались до акції?!!!
Викладаєте свої фото та відео з хештегом #СТОП_ПЛАСТИК.

Тож поїхали! Влаштуємо байкот пакетам та іншому пластику!
Приз – Земля!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці