За відсутності дозволу на викиди, комунальному підприємству нараховані збитки

В січні поточного року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунального підприємства «Тепловик», що в м.Волочиськ. під час перевірки державними інспекторами було встановлено, що підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, чим порушило вимоги ст.ст. 10,11 та ст.ст.38,39 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

У відповідності Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря Держекоінспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків, нанесених державі, розмір яких склав 181 тис. 757 грн.

У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці