За незаконно видобутий пісок Інспекція нарахувала збитків понад 17 млн.грн.

За матеріалами Управління СБУ у Хмельницькій області Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області спільно з Кам’янець-Подільським ВП ГУНП у Хмельницькій області в червні поточного року було встановлено факт порушення вимог природоохоронного законодавства ТОВ «БОНУС».

Державні інспектори безпосередньо при огляді встановили, що на земельній ділянці, яка розташована на території Китайгородської сільської ради Кам’янець-Подільського району, присутні ознаки самовільного користування надрами (пісок будівельний). Загальний об’єм незаконно видобутого піску будівельного склав 21099м3.

За результатами проведених досліджень та встановлення об’єму незаконно добутої сировини, Інспекцією проведено розрахунок збитків, який становить 17 723 160,00грн.

З метою відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, ТОВ «БОНУС» пред’явлена претензія, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція  у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці