За принципової позиції Інспекції справу про анулювання дозволу на спецводокористування Красилівському ПВКГ розгляне суд

Як вже повідомлялось раніше, на початку 2020 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області була проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства Красилівського ПВКГ, під час якої було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства. За результатами перевірки підприємству було надано приписи на усунення виявлених порушень з встановленням термінів на їх усунення. Також Інспекцією в межах повноважень проведено розрахунок шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, розмір якої склав 523 тис. 412 грн. На сьогоднішній день Красилівським ПВКГ кошти за нанесені збитки довкіллю не сплачені.

Крім того, Красилівське ПВКГ не допустило Інспекцію до позапланової перевірки виконання вимог припису.

З метою припинення систематичних порушень вимог природоохоронного законодавства та нанесення шкоди довкіллю, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області в вересні поточного року внесла Держводагенству припис про анулювання в установленому порядку Красилівському ПВКГ дозволу на спеціальне водокористування.

На сьогодні позов Держводагенства про застосування заходу реагування у виді анулювання документа дозвільного характеру Красилівському ПВКГ знаходиться в Хмельницькому окружному адміністративному суді та буде розглянуто найближчим часом.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області і надалі буде інформувати громадськість про застосування до порушників природоохоронного законодавства покарань та припинення нанесення шкоди навколишньому середовищу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці