За виявлені порушення природоохоронного законодавства на Красилівський елеватор буде накладено штраф

Наприкінці жовтня поточного року на «гарячу» телефонну лінію Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення від мешканця міста Красилів про те, що вже кілька днів поспіль ТОВ «АІК ТРЕЙДІНГ» (Красилівський елеватор «АІК») викидає в атмосферне повітря значну кількість забруднюючих речовин, які утворюються при роботі зерносушарки у процесі сушіння зернових культур.

З метою перевірки фактів, зазначених у зверненні, Інспекцією у період з 04 по 17 листопада було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства зазначеним суб’єктом господарювання, під час якої встановлено, що "Красилівський елеватор АІК" здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від зерносушарки за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, чим порушено ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Крім того, ТОВ «АІК ТРЕЙДІНГ» не було представлено документи про взяття на державний облік об’єкта, який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря.

З метою усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства, Інспекцією  винесено припис суб’єкту господарювання та вживаються заходи щодо притягнення посадових осіб підприємства до адміністративної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці