Невідворотність покарання за порушення екологічного законодавства - один з головних принципів Інспекції!

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області ще у вересні 2017 року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Державної установи «Ізяславська виправна колонія №31», яка розташована у місті Ізяслав Хмельницької області.

В ході проведеного заходу державними інспекторами було встановлено, що в період з вересня 2014 року по березень 2017 року виправна колонія здійснювала викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел у відсутності відповідного дозволу, що є порушенням статей ст.ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

У відповідності до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», Держекоінспекцією у Хмельницькій області було проведено розрахунок збитків та виставлена претензія виправній колонії у сумі 130 тис. 654 грн.

В результаті наполегливих дій, які вживала Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області щодо стягнення нанесених державі збитків, 20 листопада цього року Державною установою «Ізяславська виправна колонія №31» було безспірно та в повному обсязі сплачено на користь держави шкоду, нанесену внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці