Розмір штрафу «ялинковим браконьєрам» буде визначати суд

Ялинка завжди займала особливе місце серед дерев. Її вважали деревом безсмертя, яке символізує життя. Це й не дивно, адже вона -  вічно зелене дерево. Найбільш велична вона в своєму природному середовищі – лісі, де й приносить величезну користь. Безперечно, що цю функцію хвойні дерева можуть виконувати лише в лісі та аж ніяк не в наших оселях.

На сьогодні великою проблемою стало масове та неконтрольоване вирубування дерев напередодні свят. Окремі громадяни перетворюють новорічно – різдвяні свята у прибутковий бізнес, хоча отримані кошти вже ніколи не заповнять спустошену нішу природи.

Незважаючи на наші застереження щодо адміністративної відповідальності за самовільне знищення лісових красунь,  Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області від початку природоохоронної операції «Новорічна ялинка» було проведено 19 рейдових перевірок, в результаті яких виявлено 17 порушень природоохоронного законодавства, в тому числі – 1 самовільна рубка та 16 порушень порядку придбання чи збуту хвойних насаджень. На правопорушників складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.88-1. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на громадян від 510 грн. до 1700 грн., рішення щодо якої виноситься судом. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці