За матеріалами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області розпочато розслідування у кримінальному проваджені!

25 лютого поточного року, за результатами розгляду матеріалів перевірки Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області щодо нарахування КП «Парки і сквери міста Хмельницького» шкоди, заподіяної пошкодженням дерев різних порід до ступеня неприпинення росту, місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 252 КК України. 

Як повідомлялось раніше, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області у період з 26 по 28 січня 2021 року з метою розгляду звернення місцевого мешканця була проведена позапланова перевірка Комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» в частині пошкодження дерев на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. М. Чекмана».

Під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) на території парку було виявлено 34 дерева пошкоджених до ступеня неприпинення росту, а саме пошкоджено скелетні гілки та вершини дерев. 

 З метою відшкодування нанесених державі збитків, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області виставлена претензія КП «Парки і сквери міста Хмельницького» та спрямовано матеріали до Хмельницької місцевої прокуратури для досудового розслідування  у вказаному кримінальному провадженні.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці