Держекоінспекція приймає участь у екологічному вихованні дошкільнят.

Дитина дошкільного віку активно пізнає всі сфери людського життя, а особливо цікавиться природним середовищем. Її допитливість охоплює все: від способу життя найдрібнішої комахи до влаштування Всесвіту. Завдання дорослих — не лише пояснити дитині, чому небо блакитне, а трава зелена. Потрібно також навчити її цінувати й оберігати природні ресурси, усвідомлювати наслідки своєї діяльності для довкілля. 

В рамках міського екологічного конкурсу «Розумне довкілля. Хмельницький», серед дошкільних навчальних закладів, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено бесіду для вихованців та педагогічного колективу Хмельницького навчально-виховного об’єднання №1 «Школа-дитячий садок» на тему «Людина і довкілля».

Головною метою бесіди є виховання бажання охороняти й примножувати все, чим багата рідна земля. Тобто, ми повинні закласти в свідомості дітей відчуття навколишнього світу як свого дому і підвести їх до розуміння таких понять, як екологічна культура, екологічна освіта, екологічне виховання, екологічна свідомість. Адже для того, щоб навчити дітей любити та берегти природу, потрібно передусім дати їм знання про неї.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці