На Хмельниччині посилено громадський контроль щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах в пожежонебезпечний період.

9 квітня поточного року, за ініціативи та участі громадського інспектора з охорони довкілля Теофіпольського району Хмельницької області Бориса Зона, відбулась нарада з керівним складом Теофіпольського районного сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області та представником Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах в літній період 2021 року.

З метою запобігання та протидії пожежам в природних екосистемах в 2021 році було вирішено зокрема, поширити інформацію серед власників та орендарів сільськогосподарських земель, місцевого населення про заборону розведення вогнищ, сільськогосподарських випалів та відповідальність за її порушення; зобов’язати власників земельних ділянок, які прилягають до лісових масивів, провести оборювання зазначених ділянок та періодичне скошування рослинності протягом пожежонебезпечного періоду; зобов’язати власників земельних ділянок, які прилягають до торфовищ, провести поновлення та влаштування меліоративних каналів, заповнення їх водою протягом пожежонебезпечного періоду.

Також, під час засідання було затверджено Комплексний план попередження та ліквідації пожеж в лісових масивах, населених пунктах в пожежонебезпечний весняно-літній період 2021 року на території Теофіпольської селищної ради.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає громадян бути екологічно розумними, обачними, застережливими, пильними та уважними. Давайте разом запобігати виникненню масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої рослинності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці